top of page
Pet autohtonih kamenih istarskih kućica, Puntera, 800 m2 i 750 m2 okućnice

ID NEKRETNINE

2023031

VRSTA NEKRETNINE

Kuća

LOKACIJA

Puntera, Croatia

POVRŠINA (m²)

800

CIJENA PO m²

250 €
Broj soba
Broj kupaonica
5
Orijentacija
Kat
0-2
Jug

Agent

Filip

+385 95 900 0039

CIJENA

200.000 €

Detalji

Na prodaju su pet autohtonih istarskih kamenih kućica smještenih u predivnom naselju Puntera, koje se nalazi u Općini Barban na jugoistoku istarskog poluotoka. Općina Barban obuhvaća površinu od 94,1 km2 i ima oko 2.800 stanovnika.


Ovo slikovito srednjovjekovno naselje akropolskog tipa smješteno je na južnom dijelu istočne Istre, iznad prekrasne doline rijeke Raše. Također se nalazi na cesti Pula - Labin - Rijeka, udaljeno 27 km od Pule i 18 km od istarskog ipsilona. Općina Barban prostire se na površini od 100 km2 i obuhvaća i druge čarobne dijelove poput 73 sela i zaseoka.


U samom naselju Puntera, otkrivate pet predivnih starih kuća koje su trenutno na prodaju. Ove kućice su autentične istarske građevine izrađene od kamena. Ukupna površina kućica iznosi oko 800 m2, a oko njih se proteže predivna okućnica od 750 m2. Unatoč tome što su potrebne renovacije, ove kuće imaju ogroman potencijal za stvaranje luksuznih domova ili vila za iznajmljivanje koje odišu tradicionalnim istarskim šarmom.


Ono što čini ovaj projekt posebno zanimljivim jest činjenica da su kuće smještene na terenu koji pruža izravan pogled na more s jedne strane i prekrasnu planinu Učku s druge strane. Osim toga, postoji mogućnost izgradnje velikog parkirališta na okućnici koje će biti na usluzi budućim gostima i posjetiteljima. Pristupne ceste već postoje, a nedavno su izvršene i nova infrastruktura za struju i vodu. Udaljenost od obale iznosi samo 2 km, što čini ovu lokaciju još privlačnijom.


Kupac plaća proviziju u visini od 3% + PDV.

Sve informacije o nekretnini kao i razgledavanje iste moguće je isključivo uz potpisivanje Ugovora o posredovanju koji je temelj za daljnje radnje vezane uz kupoprodaju nekretnine, a sve u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka, te Zakonom o posredovanju u prometu nekretnina.

Sadržaji

pristupne ceste, gardska kanalizacija, mir i privatnost, pogled na more, struja, gradski vodovod, vrt

Kontakt
bottom of page